Bakkerij Hoornaert

Over ons

Ambachtelijke bakkerij in Kortrijk.

Met zes vestigingen is Hoornaert uitgegroeid tot een begrip én een referentie in en rond Kortrijk.

Over ons

Troeven

  • Dagelijkse variëteit aan brood, koffiekoeken en patisserie
  • Authentieke Kortrijkse specialiteiten 
  • Alle dagen open! Ook op zon- en feestdagen 
  • Gemotiveerde medewerkers die jou met een glimlach bedienen
  • Jouw digitale bakker. Plaats online bestellingen via de app
  • Met de fiets of auto? Wij voorzien ruime en gratis parkeermogelijkheden
  • Mogelijkheid tot levering aan huis

Over ons

Traditiegetrouw bakt Hoornaert al 93 jaar artisanaal. Als familiebedrijf zijn wij trots op onze roots en hoogtepunten, maar evenzeer zijn wij als team ook één familie.

In 1927 werd Bakkerij Hoornaert opgericht door stichter Kamiel Hoornaert en Hélène De Ceur. De start van Hoornaert in de Doorniksewijk in Kortrijk was officieel. 

In het jaar 1956 werd de bakkerij overgelaten aan de zoon van Kamiel, Romain Hoornaert en zijn vrouw Mireille. Zij konden ook rekenen op de hulp van zijn broer Jan en vrouw Erna.

De kleinzoon van stichter Kamiel Hoornaert had de bakkersmicrobe al van kleins af aan te pakken en nam bakkerij Hoornaert samen met zijn vrouw Chantal over. John en Chantal schrijven nog steeds met heel veel passie aan het Hoornaert-verhaal.

2008 was de bakkerij in de Doorniksewijk niet langer de hoofdvestiging, het atelier werd verplaatst naar de Doenaertstraat in Marke. Een nieuw, groot bakkershuis was geboren. Vanuit deze bakkerij worden alle andere Hoornaert bakkerijen voorzien van ambachtelijke producten.

De derde vestiging van Hoornaert is intussen een vaste waarde geworden in de Kortrijkse deelgemeente Bellegem. In 2016 breidde Hoornaert zich uit naar dit gezellige dorp. Op de foto zien we trotse vader John Hoornaert en zijn zoon Anthony Hoornaert.

Tot op heden bakt bakkerij Hoornaert, zoals u gewend bent, met veel passie verder. We verwelkomen u graag in één van onze winkels. Tot snel!

Over ons

Traditie in kwaliteit

Dagelijks hebben we de ambitie om onze klanten artisanaal en kwaliteitsvol brood aan te bieden.

Desondanks onze traditionele werkwijze, vinden we het van cruciaal belang te kunnen inspelen op de noden van onze klanten. Zo kan je ons ook terugvinden op ons terras aan de Leieboorden voor een tas koffie of een lekkernij. 

Dankzij vernieuwende initiatieven kunnen wij telkens weer inspelen op de nieuwe behoeften van onze klanten. 

Bakkerij Hoornaert

Onze vestigingen